duminică, septembrie 26

Când greierii plâng

„Câteva clipe mai devreme, Dumnezeu zugrăvise cerul cu o mixtură de negru și bluemarin, după care îl pătase cu rotocoale răsucite de bumbac și pulverizase răzleț fire de auriu, mai mari și mai mici. (...) Poate că Dumnezeu era pe undeva pe-aicea, jos, bându-Și cafeaua. ”

„Emma îmi spusese odată că unii  oameni își petrec toată viața încercând să fugă de Dumnezeu, dorind probabil să ajungă undeva unde El nu fusese încă. (...) Problema e, spunea ea, că oamenii aceștia își petrec toată viața într-o continuă căutare și goană, iar când ajung la destinație, constată că El trecuse deja pe acolo.”

„-Acesta e domnul Potter. (...) Îi place limonada cu zahăr mult, dar nu e ca alții dintre clienții mei. Unora le trebuie mai mult zahăr decât altora pentru că ei sunt acri.”

„Un lucru pe care l-am învățat la școală, cândva în nopțile acelea lungi, a fost că dacă pui suficiente întrebări cumsecade, genul de întrebări care zgândăresc puțin problema, dar fără a o aborda direct, oamenii îți oferă de obicei ceea ce dorești. Să știi ce să întrebi și când să întrebi și mai important decât orice, cum să o faci, este egal cu a începe o conversație destul de bunicică de purtat la patul de spital al cuiva.”

„Draga mea, noi suntem făuritorii muzicii și tot noi cei care ne visăm visele.”

„Am ajuns ca apa care se scurge, și toate oasele Mi se despart; Mi s-a făcut inima ca ceara și se topește înlăuntrul Meu.”

„Frumusețea este atât misterioasă, cât și grozavă. Dumnezeu și demon războindu-se, iar câmpul de luptă este însăși inima omului.”

„la urma urmei, ce este minciuna? Nimic decât adevărul deghizat.”

„Sfântul Augustin a spus-o cel mai frumos: Tu atingi inima omului, ca să-și găsească plăcerea preamărindu-Te pe Tine, pentru că Tu ne-ai creat pentru Tine, iar inima noastră nu are astâmpăr până nu-și găsește odihna în Tine.”

„Puzzle-urile mă sileau să privesc un anumit lucru din diferite unghiuri înainte să trec mai departe, să privesc iar și iar, și chiar încă o dată, pentru fiecare piesă- indiferent cât de mică sau aparent insignifiantă- era importantă pentru imaginea de ansamblu.”

„Moartea oricărui om mă vlăguiește, pentru că eu sunt parte a omenirii...de aceea nu căuta niciodată să afli pentru cine bat clopotele (...) căci bat pentru tine.”

„Inima are rațiunile ei, care nu au nicio legătură cu rațiunea însăși.”

„oamenii și-au petrecut toată viața în căutarea Sfântului Graal, a izvorului tinereții și a centrului universului. De ce să cauți atât de departe când se află tocmai aici, în pieptul fiecărui om de pe planetă?”

„Dragostea nu este o unealtă și nici inima unei femei nu este un obiect.”

„-N-ai decât să crezi minciuna asta, dacă așa vrei, dar dacă lucrezi la o bancă, nu te apuci să studiezi bancnotele false pentru a recunoaște una reală. Ci o vei studia amănunțit pe cea reală pentru a o deosebi de orice fals.”

„Mai presus de orice, păzește-ți inima căci din ea ies izvoarele vieții.”

„Vreau să trăiesc înseamnă în orice limbă același lucru: vreau să trăiesc.”

„A fost cel mai frumos timp, a fost cel mai rău dintre timpuri... a fost izvorul speranței, a fost iarna disperării, aveam totul înainte și n-aveam nimic.”

„Viața nu este decât o umbră plutitoare, un actor sărman ce timp de-un ceas se preumblă țanțoș și plin de neliniște pe scenă, și-apoi vocea i se stinge; este o poveste relatată de un prost, gălăgioasă, plină de furie și care nu reprezintă nimic.”

„Inimii grai nu-i trebuiește...”

„Uneori cred că iadul are de fapt două locații: una este locul în care poți sfârși, dar în același timp există și un alt loc pe care-l experimentezi înainte să ajungi acolo. (...) Ideea este că iadul înseamnă să trăiești fără dragoste.”

„Toate inimile se opresc, Annie. Dar ceea ce contează este ceea ce faci cu ea până mai bate.”

...o mică parte din romanul lui Charles Martin.

3 comentarii:

Anonim spunea...

hey your blog design is very nice, clean and fresh and with updated content, make people feel peace and I always enjoy browsing your site.

- Murk

Yochana spunea...

thank you for your kind words, Murk

Poteca sufletelor efemere spunea...

O carte care naruie sperante, si totusi reinvie dorinta de'a trai, de a iubi, de a'ti vedea visele implinite. Frumoasa carte!